18 maart 2017 – Rayon Driekampen

 

Op zaterdag 18 maart 2017 werden de jaarlijkse Driekampen weer gehouden. Deze wedstrijd vond plaats in Sporthal de Fakkel in Ridderkerk. Sparta Dordrecht werd met maar liefst 14 teams vertegenwoordigd en de meeste teams wisten beslag te leggen op een prijs.

De dag begon voor sommige leiding al vroeg, de meisjes 12+ van José Holster (locatie Staart) onder leiding van haar hulpleiding Larissa en Jaycee mochten als eerste team van Sparta beginnen. Zij turnden op de sprong; balken en lange mat goede oefeningen die een bronzen plak waard waren. In de rondes daarna waren meerdere teams van Sparta tegelijkertijd bezig op de wedstrijd, verspreid over twee verschillende banen. De meisjes 12+ van Sonja van der Zee (locatie Sterrenburg- Eddingtonweg) turnden tegelijkertijd met de mini-jongens van Marion van der Eijk (locatie Sterrenburg- Sportboulevard). Deze oefeningen van de mini-jongens op rekstok; lange mat en sprong waren goed voor brons. Vervolgens waren de meisjes 12+ van Esther van den Adel (locatie Stadspolders) en de mini-meisjes van José Holster (locatie Staart) en Marion van der Eijk (locatie Sterrenburg- Eddingtonweg) aan de beurt. Deze meisjes 12+ wisten als eerste team van Sparta deze dag een gouden plak in beslag te nemen met onder andere een prachtige vrije oefening. Beide teams mini-meisjes wisten beslag te leggen op de zilveren beker.

Na de eerste prijsuitreiking waren er nog enkele teams van Esther van den Adel (locatie Stadspolders en Centrum); Sonja van der Zee (locatie Sterrenburg- Eddingtonweg) en Deborah Swart (locatie Sterrenburg- Heimerstein) over. Ook zij wisten diverse bekers mee naar huis te nemen door goede oefeningen te turnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd oefenen de deelnemers de voorgeschreven oefenstof in de lessen. Tijdens de lessen wordt er vooral geoefend op netheid (rechte armen; rechte benen en goede techniek in de elementen); synchroon werken (de Driekampen is een teamwedstrijd, de oefeningen op de balken; banken en lange mat dienen door drie turn(st)ers tegelijkertijd uitgevoerd te worden) en uitstraling (prestentatie aan de jury; het op- en aflopen en algemene groepspresentatie).

De leden van Sparta kwamen tevens goed gekleed voor de dag. De meisjes dragen (net als op elke andere wedstrijd) het rood/zwarte gympakje, de jongens dragen sinds kort het rode Sparta T-shirt.

Nieuwsgierig geworden naar de volgende wedstrijd? Houd zeker de website; nieuwsbrief en de Spartaan in de gaten. Ook deelt de leiding bij een wedstrijd briefjes uit op de les.

 

klik hier voor meer foto’s

18 maart driekampen