skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
30 Januari 2016 – 1e Wedstrijd Team Verplicht B

30 januari 2016 – 1e wedstrijd Team Verplicht B

Op zaterdag 30 januari had het team Verplicht B haar eerste wedstrijd in de RTT competitie. Sparta  was te gast bij GVM Meerkerk. Het team Verplicht B bestaat uit Ginalisa Camelia, Domique van Strijdonk, Noa Smits, Tjitske van de Bor, Daynise Hous, Renske van de Bor en Benthe Elzinga. Ondanks dat er het een en ander mis ging hebben de meiden de wedstrijd gewonnen met 237,70 punten tegenover 212.15 punten voor GVM Meerkerk.  Judith van Gent

Hallo, ik ben Noa.

Ik ben 9 jaar en zit nu een half jaar bij de selectie groep Pupil 1, D2 bij juf Judith en dat vindt ik heel erg leuk, omdat ik nu veel meer turnoefeningen kan leren. Toen ik 4 jaar was kreeg ik een ziekte aan mijn heup; “Perthes”, waardoor ik niet meer mocht sporten en mijn heup niet mocht belasten. Dat was heel erg, want ik mocht niet turnen en dat wilde ik heel erg graag. Ik was dan ook ontzettend blij dat mijn heup bijna genezen was toen ik 8 jaar werd en heb me gelijk lid gemaakt bij Sparta, want dat vond ik een gezellige club en ben ik gaan turnen bij juf Ester, juf Marissa en juf Demi in de Stadspolders. Daar heb ik veel geleerd en heb ik nu nog veel plezier tijdens de turnlessen. Ook heb ik veel geleerd van vriendinnetjes om leniger te worden. Na de winterwonderland wedstrijd van Sparta werd mijn moeder gebeld door juf Esther en werd ik uitgenodigd bij de selectiegroep van Sparta. Ik sprong een gat in de lucht, zo blij was ik, want dit was altijd mijn wens geweest. Zaterdag 30 januari had ik mijn eerste echte wedstrijd tegen GVM Meerkerk. We moesten om 8.45 uur aanwezig zijn. Juf Judith begon met een fotosessie van onze groep: Tjitske, Renske, Daynise, Benthe, Dominique, Gina-Lisa en Noa. Dat was heel erg leuk. Daarna gingen we de warming up doen en alle oefeningen in turnen. We begonnen met de oefening aan de brug ongelijk, daarna de oefening op de balk, daarna de sprong en als laatste de vloeroefening. Het was heel spannend en ik was best wel zenuwachtig. Wij hebben wel gewonnen en zijn als groep eerste geworden. Ook waren de eerste 5 plaatsen voor Sparta. Op de eerste plaats Tjitske, tweede plaats Gina-Lisa, derde plaats Benthe, vierde plaats Daynise en zelf ben ik vijfde geworden, dus ik was heel blij. Dominique was zevende en Renske was dertiende geworden. Ik hoop dat ik nog heel lang kan blijven turnen en veel kan leren.

Groetjes Noa

Back To Top
X