skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
In Memoriam Jeanne Evers          1927 – 2017

In memoriam Jeanne Evers 1927 – 2017

Zaterdag 17 juni kregen wij het droevige bericht dat Jeanne was overleden. Jeanne was bij Sparta al ruim 63 jaar actief lid. En actief bedoel ik dan ook echt actief. Zolang haar gezondheid het toeliet en dat was gelukkig heel lang, was ze nog wekelijks op de woensdagavond les. Hoe is het allemaal zo gekomen ?
Luc de echtgenoot van Jeanne was lid bij de atletiekvereniging en de atletiek was toen heel nauw betrokken bij de gymnastiek. Zo kwam Jeanne in de armen van Luc en Sparta. Zij was kleuterjuffrouw en werd toen benaderd door Nel Heidenreich  met de vraag of ze bij Sparta gymnastiekles wilde geven aan  kleuters. Een echte Spartaan was geboren. Ze heeft de kleuterlessen gedaan in de vroegere Kohnstammschool en op de Staart. En op de Staart mocht ik zelf het hulpje zijn en ik heb daar heel veel van haar geleerd. Gewoon een voortreffelijke juf. En niet alleen juf, ook actief deelnemen aan het verenigingsleven !
Jeanne is ook diverse keren  als deelneemster meegegaan naar de Wereld Gymnastraede  o.a. in Berlijn en Zurich.
Een echt verenigingsmens en altijd stond ze klaar om wat voor haar cluppie te doen. Als Commissie lid voor de E.E. Heidenreich senior trofee kwamen we ieder jaar bij  Nel Heidenreich thuis om te vergaderen en om te kijken wie er wegens grote verdienste in aanmerking kwam voor de trofee, maar in 2009 hebben we een verkeerde naam aan Jeanne verteld omdat de trofee toen aan haar werd uitgereikt voor haar geweldige inzet bij Sparta.
Begin van dit jaar is zij gestopt met haar werkzaamheden voor de onderscheidingscommissie en hebben we haar nog in het zonnetje gezet op de nieuwjaarsreceptie.   Verder was ze er altijd voor hand en span diensten bij diverse activiteiten, zoals bij het schoonmaken van onze accommodatie, al was het 30 graden.
De benoeming tot “lid van verdienste” was meer dan verdiend.
Zorg voor anderen zat bij Jeanne ook hoog in het vaandel en zij heeft de mantelzorg uitgevonden. Bijvoorbeeld  voor Nel Heidenreich boodschapjes doen en iedere zaterdagmiddag gezellig bij Nel op de Koffie of was het een wijntje samen met Joke Vogel, Judith Isarin, Willy Tuk en Tonnie van Dongen ?
Overal waar Jeanne kwam, was er gezelligheid door haar opgewektheid en positieve inbreng.  Wie had  verwacht dat we al zo snel na het vieren van haar 90e verjaardag voorgoed afscheid moesten nemen.
“Rood Wit zijn onze kleuren, Rood Wit zit in ons hart”.
Het zou zo maar ons clublied kunnen zijn.
Voor Jeanne op het lijf geschreven.
Een levenlang actief en trouw aan haar Rood Witte clubs DFC en Sparta. We passen de tekst van het clublied aan:
“Rood Wit zijn onze kleuren, Jeanne voor altijd in ons hart”
Wij van gymnastiekvereniging Sparta wensen al haar dierbaren veel sterkte.

Marjan Holster
Voorzitter Sparta

 

Back To Top
X