ruime winst voor RTT Verplicht A Sparta

Zaterdag 11 februari turnden de meisjes van RTT jeugd A hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Om kwart over twee ging de wedstijd van start in de eigen Sparta zaal tegen Okk Ridderkerk. Er werd op twee toestellen gestart. Sparta startte met sprong en Okk op de brug. Tjiske van der Bor behaalde van de Sparta meiden de hoogste score van 13,125. Zij turnde een mooie overslag met een fraaie afzwaai.  Okk startte op de brug. Na de eerste ronde mochten de Sparta meiden hun brug oefening turnen. Hier werd duidelijk dat Sparta op het onderdeel brug Okk flink achter zich mocht laten. Sparta behaalde maar liefst 67,4 punten op dit toestel, terwijl Okk hier 58,45 punten behaalde. Op het toestel sprong was Okk Sparta de baas. Echter dit verschil was een slechts 1.5 punt, waardoor Sparta na twee toestellen al een voorsprong van ruim 7 punten had verzameld.

Daarna de laatste twee onderdelen. Okk mocht kiezen op welk toestel te starten. Hierdoor startte Sparta op balk en Okk op vloer. Op balk turnde Kate Bakx van Sparta de oefening met de hoogste punten. Zij bleef als enige van alle meiden netjes op de balk met de koprol, en dat leverde haar een score van 11,65 op. Tenslotte het laatste toestel. Ook hier behaalde Sparta een ruime voorsprong op de Okk meisjes. De wedstrijd werd rond 5 uur afgerond met een ruime winst van Sparta met 247,625 punten tegen 232,175 punten voor Okk Ridderkerk. In het individuele klassement werden de 1e en 2e plaats ingenomen door Demi en Kate, beide van Sparta. Demi van der Zee behaalde een mooie eerste plaats met 51,20 punten, gevolgd door Kate Bakx met 50,4. Als derde eindigde Robrina Eleonora van Okk Ridderkerk met  49,375.

Door het winnen van deze tweede wedstrijd hebben de Jeugd A meiden zich geplaatst voor de finale wedstrijd op 3 juni as. Daar zijn de meiden natuurlijk heel blij mee. Maar voordat het zo ver is, zullen ze op 11 maart as. normaals optreden tegen DVO Dordrecht. Zet hem op meiden!

Iris de Bever