skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
Toestelfinales:….. Een Medailleregen Voor Sparta

Toestelfinales:….. een medailleregen voor Sparta

Op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 juni vonden de Individuele Rayonkampioenschappen turnen plaats in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor de turnsters van Sparta was het met 31 podiumplaatsen een ware medailleregen en een succesvolle afsluiting van het wedstrijdseizoen. Nadat een deel van de turnsters twee weken geleden in teamverband twee kampioenstitels en een derde prijs in de wacht hadden gesleept, streden zij afgelopen weekend in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus om de kampioenstitel op sprong, brug, balk en vloer en op de meerkamptitel (het totaal van de score op de vier toestellen).

Eliane Zwanen behaalde vrijdgavond in haar categorie (Senioren E) op sprong een zilveren medaille. Op de andere drie toestellen en de meerkamp veroverde zij de kampioenstitel. Haar teamgenoten Quinta Bäcker en Esther van den Adel behaalden in de categorie Senior G respectievelijk brons op sprong en goud op balk. Luca Tetteroo won het zilver op sprong in de categorie Junior E.

Op zaterdag turnden de jongere turnsters hun wedstrijd. In de jongste categorie, de Pre-instap behaalde de 7-jarige Tishainy Bernadina zilver op balk en sprong en kreeg de bronzen medialle omgehangen in de meerkamp. Haar twee jaar oudere teamgenoten behaalden samen 9 medailles in de categorie Instap, niveau D2. Milika Schorer behaalde brons op balk en zilver op vloer, brug en de meerkamp. Kiara Okwuchukwu won het goud op balk en sprong en stond naast haar teamgenoot op de derde plaats in de meerkamp. Sienna Sloof wist goud te behalen op vloer en sprong op brons.

In de categorie Pupil1 D1 behaalde Carmen Engelfriet goud op brug en brons op de meerkamp. In dezelfde leeftijdscategorie, maar 1 niveau lager, behaalde Noa Bok goud op vloer en zilver in de meerkamp. In de categorie Pupil 2 behaalde 5 turnsters een medaille in de toestelfinales. In het niveau D1 behaalde Demi v.d. Zee zilver op balk en goud op vloer en in de meerkamp. Melinda Dilanchian en Noa Smits wonnen het brons op respectievelijk brug en sprong. In het niveau D2 behaalde Ginalisa Camelia goud op balk. Haar teamgenoot Dominique van Strijdonck ging naar huis met met zilver op vloer en brons op balk. In de categorie Jeugd 1 D1 behaalde Iris de Bever zilver op vloer. Zorayda van Valen behaalde in het niveau D2 goud op sprong.

 

 

 

Back To Top
X