Yara Severijn (GV Sparta) naar Europese Kampioenschappen

Onze junior gymnaste Yara Severijn gaat met het team van Jong Oranje Ritmische Gymnastiek naar de Europese Kampioenschappen!  De KNGU heeft besloten Jong Oranje Ritmische Gymnastiek af te vaardigen naar de Europese Kampioenschappen op 19-21 mei in Boedapest, Hongarije. Daarmee is Nederland opnieuw met een juniorengroep vertegenwoordigd op de internationale wedstrijdvloer. Na twee kwalificatiewedstrijden hebben juryleden en de selectiecommissie een positief advies uitgebracht om de gymnasten deel te laten nemen aan de EK.  De KNGU heeft dit advies overgenomen.

Jong Oranje Ritmische Gymnastiek is in augustus 2015 gestart. Onder leiding van twee ervaren trainsters bereidt een groep gymnasten tussen 12 en 14 jaar zich voor op deelname aan de EK 2017 met een knotsoefening. Zij worden daarbij ondersteund door een projectteam van de LTC-RG van de KNGU.

Nu deelname aan de EK zeker is, zullen de gymnasten de komende maanden alles op alles zetten om goed voor de dag te komen. Voor Boedapest staan nog twee grote toernooien op het programma: de Miss Valentine Cup in Estland en de World Cup in Italië. Hier kunnen zij zich alvast meten met hun concurrenten.

U kunt de ontwikkelingen van Jong Oranje volgen via Facebook (Jong Oranje Ritmische Gymnastiek) en Instagram (@JongOranjeRG).