skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
Corona Nieuws

Corona Nieuws

Update gevolgen Coronamaatregelen:

Kleedkamers buiten gebruik, mondkapjes en stopzetting van een deel van de lessen voor volwassenen

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen, ofwel de ‘gedeeltelijke lockdown’ hebben we ook binnen Sparta een aantal maatregelen en besluiten moeten nemen:

  • Alle kleedkamers van de gymzalen zijn voorlopig buiten gebruik. Dat betekent dat iedereen zoveel mogelijk in sportkleding naar de zaal komt. Aan het begin van de zaal zal ruimte zijn om schoenen/jassen neer te leggen. Om dit zo beperkt mogelijk te houden vragen we iedereen om kleding aan te doen, waarbij omkleden zo min mogelijk nodig is. De kleedkamers mogen wel gebruikt worden als doorgang naar de zaal of het toilet, maar er mag dus geen kleding neergelegd of neergehangen worden.
  • In lijn met het dringende advies, en binnenkort de verplichting, om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen, vragen wij iedereen vanaf 13 jaar om bij aankomst en vertrek uit de zaal (dus ook in de kleedkamers en entreehallen van de gymzalen) een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Ook leiding hoeft tijdens het lesgeven geen mondkapje te dragen.
  • Vanwege de beperkende maatregelen voor binnensporten voor volwassenen zijn een aantal lessen voorlopig voor minimaal 4 weken stilgelegd: Heren fitgym (maandag), dames fitgym o.l.v. Marjan Holster (dinsdagochtend) en dames fitgym o.l.v. Ton Bras (dinsdagavond). Voor de lessen voor volwassenen die wel doorgaan (yoga, step-aerobics, fitgym dames o.l.v. Victoria Bougrimov) geldt dit in groepjes van 4 gesport mag worden, waarbij binnen het groepje 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Ook tussen de groepjes is 1,5 meter afstand verplicht en er mag tijdens de les niet gewisseld worden in de samenstelling van groepjes. Voor de lessen waar leden van 18 jaar en ouder deelnemen, geldt een maximum aantal van 30 sporters in de zaal (daarbij worden ook sporters t/m 17 jaar meegeteld).

Naast de bovengenoemde wijzigingen blijven uiteraard de basismaatregelen voor iedereen gelden: houd 1,5 meter afstand tot elkaar, laat je bij klachten testen en blijf thuis, desinfecteer handen bij aankomst en vertrek, nies en hoest in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Ga daarnaast zoveel mogelijk thuis naar het toilet.

Hoewel we hopen dat de verscherpte maatregelen slechts 4 weken duren, laten experts op het gebied van het coronavirus al weten dat de kans groot is dat de maatregelen langer zullen gaan duren. Wij proberen iedereen zo snel mogelijk te berichten als bovenstaande maatregelen versoepeld kunnen worden of als er onverhoopt verder aangescherpte maatregelen volgen. Voor de contributie zullen wij blijven hanteren dat er in maanden waarin er geen les gegeven kan worden er alleen rustend lidmaatschap met bondscontributie geïncasseerd zal worden.

Back To Top
X