skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
Magda Dec Exposeert …….

Magda Dec exposeert …….

Tot 26 maart in de Gezondheidscentrum de Volgerlanden, in Hendrik Ido Ambacht is de expositie te zien van MAGDA DEC (tijdens de openingstijden van de huisartsenpraktijk en de apotheek).

Magda Dec is een artieste/ontwerpster met een grote passie voor ballet en grafische kunst. Als kind begon zij met ritmische gymnastiek. Na een paar jaar was het duidelijk (toen zij een balletvoorstelling had gezien) dat ballet haar grote passie is. Vanaf 10 jaar studeerde zij enkele jaren aan de Warsaw Dance Academy. De liefde en passie voor ballet is gebleven en werd juist versterkt toen ook haar tekentalent ontdekt werd.  Ze heeft gestudeerd aan the Warsaw Academy of Arts en in Nederland aan The Design Academy in Eindhoven. Zij werkt nu als grafisch ontwerpster, tekenaar en schilder (ook in opdracht) en blijft tot op de dag van vandaag ballet dansen bij verschillende balletscholen. Zij is lid van het International Dance Council CID, UNESCO en geeft ballet/danslessen aan het RG Selectie team.

De tekeningen die zij nu exposeert komen van verschillende periodes (de oudste is 20 jaar oud). Er zitten wat verschillen –  hele snelle impressies: van de Scapino teken workshops, tekeningen geïnspireerd op de foto’s, dansers en 1 gezichtsstudie. Alles wat daar hangt (behalve de gezichtsstudie) is binnen 15 a 20 min. gemaakt. In die creatietijd haalt zij de essentie van het ballet,  de grote expressie van de beweging met toch een bepaalde élégance/lichtheid. Zij kiest voor iets wat onbesproken is. Pose van de ballet duurt maar paar seconden..

Haar techniek/vorm: motto: “Maximum effect met minimale middelen, ik hou het simpel – zwart potlood of houtskool op papier is genoeg”

Haar tekeningen zijn niet gepolijst – want ballet is niet gepolijst – ballet trainen is confronterend en heel moeilijk. Zij traint inmiddels 25 jaar lang (en is een semiprofessioneel danseres geworden) en zij ervaart dagelijks de harde, ruwe kant van ballet, die zij probeert te laten zien in haar werken.

Het werk van Magda Dec is ook te zien en te koop op haar website:

www.decign.eu Vragen? Bel: 06 15868309

Back To Top
X