skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
Ritmische Gymnastiek Naar Luxemburg Trophy 2017

Ritmische Gymnastiek naar Luxemburg Trophy 2017

In het weekend van 21-23 april hebben 5 sparta gymnasten meegedaan aan een toernooi in Luxemburg. Met deelneemsters uit Luxemburg, België, Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Israël, Litouwen en Italië is de Luxemburg Trophy met recht een internationaal toernooi. Samen met ‘onze’ wedstrijd werd een officiële FIG-wedstrijd afgewikkeld, met naast gymnasten uit de genoemde landen ook deelneemsters uit bv Nieuw Zeeland, Georgië, Verenigde Staten, Rusland en Wit-Rusland.

Sanne en Angelos deden mee bij Junioren B Individueel, en scoorden met 2 redelijke oefeningen een 11e en 12e plaats, en dat is in dit veld een prima prestatie!

Lieke deed op zondag mee bij de kids 9 en 10 jaar. Er deden hier super goede meisjes mee, die al heel wat jaartjes en veel uren trainen per week. Lieke deed een prima wedstrijd maar moest helaas genoegen nemen met een laatste plaats in dit super sterke veld met Russische, Duitse, Luxemburgse, Hongaarse, Belgische en Poolse gymnasten.

Vera en Zoe deden mee bij de senioren. Hun oefening ging zonder grote fouten, al vonden de meiden zelf dat er nog verbeterpuntjes zijn. Na hun eerste oefening stond Zoe 3e en Vera 4e. Helaas kregen zij minder punten voor hun tweede oefeningen die eigenlijk beter gingen dan de eerste oefeningen. Dat was jammer maar toch eindigden zij op een keurige 6e en 7e plaats in deze categorie.

Bij het kijken naar de FIG-wedstrijd hebben we ook de Nederlandse Junioren-groep genaamd Jong Oranje aan de slag gezien, die mee gaat doen aan het EK in Budapest met onze eigen Yara erin. Zij werden twee keer 4e, van de 4 groepen, het ging helaas niet zoals gehoopt. Wij hopen dat de meiden op het EK foutloos zullen presteren, want de oefening zag er ondanks de fouten al supercool uit!

Daarnaast hebben we ook genoten van de top-prestaties van de gymnasten die deelnamen aan het Individuele toernooi en natuurlijk de mooie stad Luxemburg. Het was een leerzaam en indrukwekkend toernooi om op terug te kijken.

Back To Top
X