skip to Main Content
 078 6167791 info@spartadordrecht.nl
Sparta RG Op NK Fantastic Gymnastics

Sparta RG op NK Fantastic Gymnastics

De RG selectie van Gv Sparta Dordrecht stond met maar liefst twee groepen en 3 individuele gymnasten op het NK in Ahoy op 17 en 18 juni.

Daarnaast deed Yara Severijn, lid van Sparta, mee met Jong Oranje Ritmische Gymnastiek in hun laatste optreden voor eigen publiek.

Yara heeft afgelopen mei deelgenomen aan het EK geweest in Boedapest, waar zij Nederland vertegenwoordigden met 5 andere gymnasten van verschillende verenigingen uit Nederland. Trots is Sparta op haar deelname aan het EK, waar Yara en haar teamgenoten Nederland weer op de ritmische kaart zetten. Yara trainde hiervoor 16 uur per week op verschillende plaatsen in Nederland maar Sparta is haar thuisbasis.

 

De groepen van Sparta Dordrecht deden beiden mee in het AB niveau.

De pre-junioren groep bestaande uit Mila Jansen, Amber van der Ploeg, Gwen en Sanne van den Berg en Lieke Schreur deed een prima wedstrijd en werd knap 8e van de 12 groepen. Zij deden dit jaar voor het eerst mee in een groep en hebben een prima prestatie geleverd.

De senioren waren helaas op het moment suprême niet in vorm en werden 4e en 6e na een plaatsingswedstrijd met twee podiumplaatsen.

Een teleurstellende uitslag na weken hard trainen helaas.

Ook bij de individuele junioren A ging het niet helemaal naar verwachting.

Jasmijn Erpelinck behaalde na twee bronzen plakken in de voorrondes nu slechts een 7e plaats.

De spanningen werden haar helaas teveel en zij draaide een onzekere wedstrijd met in haar lint oefening drie grote fouten.

Jasmijn heeft een top seizoen gedraaid met veel podiumplaatsen waar zij trots op kan zijn en gaat een nieuwe uitdaging tegemoet bij de senioren volgend seizoen.

Rosella Hoff, als 6e geplaatst, moest nu helaas genoegen nemen met een 9e plaats na drie mindere oefeningen en 1 zeer sterke oefening met bal. Zij is eerstejaars junior dus voor haar liggen in deze categorie nog voldoende kansen open volgend seizoen.

Onze benjamin Lieke Schreur, voor het eerst op een NK en nu direct in het hoogste niveau werd keurig 6e. Zij maakte een klein foutje met hoepel maar herstelde zich keurig en wist haar 6e plaats vast te houden. Volgend seizoen gaat zij een nieuwe uitdaging tegemoet in een hogere leedstijfcategorie.  Sparta is er trots op dat zij met zoveel gymnasten op het Nk in Ahoy heeft gestaan en sluiten een heel zwaar maar ook mooi en succesvol RG seizoen af.

Back To Top
X